Over ons

Nieuwsgierig?

Beau en Elmer

Dat leeftijd maar een nummer is, bewijzen Beau (2002) en Elmer (1965). Wij kwamen tot de ontdekking dat we in heel veel opzichten hetzelfde denken. Over de markten en hoe je die het beste kunt benaderen. De één ontwikkelde modellen, de ander wist ze in de praktijk te brengen. Prachtig complementair.

Meer over ons

Elmer schreef twee boeken tezamen met Eric Mecking, genaamd Geld, goud en zilver en Deflatie in aantocht. In het verleden had hij een webwinkel in goud en zilver, waardoor hij goed thuis was in de edelmetalenmarkt. De keuze voor de naam Gouden Snede is dan ook niet toevallig. Zoals elders op deze site aangeven, verwachten wij veel van de koers van edelmetalen, een betere tijd om je daarin te verdiepen is er dan ook niet.

 

Beau had vroeg in zijn leven al veel interesse in economie en financiële markten en begon daarom op zijn 13e al met het handelen in valuta’s en de beurs. In die jaren heeft hij zijn kennis op het gebied van technische-, fundamentele analyses, algoritmes en risicobeheer flink uitgebreid.

FAQ

Geven jullie ook financieel advies?

Nee, nee en nog eens nee. Wij willen mensen opleiden en bijbrengen wat wij in al die jaren geleerd hebben. Doe ideeën op en ontwikkel je eigen stijl.

Er is er maar één verantwoordelijk voor zijn of haar acties en dat ben jij. Wij aanvaarden dan ook geen enkele verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor geleden verliezen.

Kun je mij de geheimen van jullie modellen vertellen? Nee. Er is honderden, zo niet duizenden, uren in de ontwikkeling ervan geïnvesteerd, dat geven we niet zomaar weg.

De modellen zijn gebaseerd op de maankalender. Eens in de zoveel jaar is de maankalender ongeveer hetzelfde. Hoe meer historie we van een financiële markt hebben qua data (op dagbasis), hoe betrouwbaarder het model wordt. Van veel modellen is de hoeveelheid data beperkt. Van de Dow Jones en de S&P 500 hebben we data vanaf 1885. Er zijn dus heel veel data beschikbaar. Ook van bijvoorbeeld de Nasdaq en de Amerikaanse 10-jaarsrente zijn meer data voorhanden.

Verre van. Ze geven vaak een goede indicatie van de richting op de markten. Soms zijn ze ‘spot on’. Soms totaal niet. Vooral de combinatie met de Spiral Calendar vergroot de waarschijnlijkheid.

Het boek is door Christopher Carolan geschreven in 1992. Hij deed de briljante ontdekking dat de crashes van 1929 en 1987 op dezelfde dag vielen. Niet van onze Gregoriaanse kalender maar van de maankalender. In combinatie met Fibonacci-getallen kun je draaipunten op de financiële markten berekenen. Het boek is tweedehands vaak nog wel te vinden, meestal moet het dan uit de VS komen. Het boek is niet alleen beschrijvend, maar het leert je ook hoe je het zelf kunt toepassen met behulp van bijvoorbeeld een Excelsheet.

In het boek Paradigm van Robert Taylor wordt beschreven hoe twee broers ontdekken dat de waterstanden van Battery Park, vlak bij Wall Street, inzicht geven in toppen en bodems op de markten. De waterstanden komen tot stand door de aantrekkingskracht van de zon en de maan ten opzichte van de aarde. Via de Amerikaanse website van NOAA kun je voorspellingen zien (die dus niet altijd uitkomen!) van de waterstanden. Volle maan wordt vaak geassocieerd met een bodem, nieuwe maan met een top. Maar let op! Er zijn inversies mogelijk. Achter in het boek van Robert Taylor worden suggesties gedaan hoe je die inversies kunt vinden. Ook dat is een enorme uitzoekklus geweest maar wij denken te weten wanneer die inversies optreden.